Vigtigheden af at sætte dig selv først

Vi lever i en verden, der konstant fortæller os, at vi skal gøre mere, være mere og give mere. Selv om det er vigtigt at være venlig og givende, er det også vigtigt at passe på sig selv. Alt for ofte glemmer vi at tage os tid til os selv, fordi vi har for travlt med at tage os af andre. Der er mange måder hvorpå du kan tage dig tid, til dig selv – uanset om det er et spil Mahjong gratis eller at læse din yndlingsbog. I dag vil vi tale om, hvorfor det er sundt og vigtigt at bruge tid på sig selv.

 

Du fortjener det

Du fortjener at passe på dig selv lige så meget, som du passer på andre. Faktisk kan du ikke rigtig tage dig af andre, hvis du ikke først tager dig af dig selv. Tænk på det sådan her – hvis du er i et fly, hvad sker der så i en nødsituation? Iltmaskerne falder ned fra oven, og du bliver instrueret i at tage din egen maske på først, før du hjælper dem omkring dig. Grunden til dette er, at du ikke vil være til nogen nytte for andre, hvis du ikke kan trække vejret. Den samme logik gælder i din hverdag. Hvis du ikke tager dig af dig selv først, vil du ikke kunne tage dig af andre på den måde, som du gerne vil.

 

Det vil gøre dig til et bedre menneske

Når du tager dig tid til at fokusere på din egen lykke, vil det gøre dig til et bedre menneske i det hele taget. Når vi er glade og tilfredse, udstråler vi naturligt denne positive energi ud i verden. Denne positive energi kan have en effekt på dem omkring os, så de også bliver gladere.

 

Det vil forbedre dine relationer med andre

At tage sig tid til dig selv kan faktisk forbedre dine relationer til andre – både personligt og professionelt. Når vi plejer vores egen lykke, bliver vi naturligt mere tålmodige og forstående over for dem omkring os. Ved at passe på dig selv først kan blive en bedre person og være den rolige og kollektive person, som alle nyder at være sammen med.

 

Selvomsorg er ikke egoistisk – det er nødvendigt! Husk, at når du først tager dig af dig selv, vil du også kunne tage bedre vare på dine omgivelser!