Vær sikker på at give børnene en god ferie

Der kan være mange følelser involveret, når du skal på ferie med børnene. Du glæder dig sikkert, og ser frem til at komme lidt væk for at bruge tid med dine børn, i nogle rammer der er anderledes fra den travle hverdag – men samtidigt kan det også godt være lidt nervepirrende, fordi det ikke altid er lige nemt at rejse rundt med børn, og slet ikke hvis de er små. Du vil naturligvis gerne give dem den bedste ferie, og det kan du få råd til her.

Det starter med pakningen

Det er altid nemmest at pakke til dig selv i forbindelse med en ferie, fordi du ved, hvad du selv har brug for, og kan bruge dine erfaringer fra tidligere ferier. Det bliver straks lidt med kompliceret, når du skal til at pakke for andre, og særligt børn som ikke altid er lige gode til at sætte ord på, hvad de har brug for. Derfor må du efter bedste evne få pakket de ting, du kunne forestille dig, at dine børn kunne få brug for på ferien. Det kan være alt fra en badeponcho til børn eller en speciel solcreme, hvis dit barn lider af nogle allergier. Den perfekte pakkeliste ser sjældent ens ud fra barn til barn.

Et børnevenligt program

Måden vi mennesker foretrækker at holde ferie på er meget forskellige. For nogle gælder det om at slappe fuldstændig af ved poolen eller i sommerhuset, mens andre helst skal ud at opleve noget. Når du har børn med, er der dog en ekstra faktor at tage ind i det. For det første bliver børnene hurtigt trætte, og er måske ikke lige rustede til at klare en heldagsudflugt i hårdt terræn – og derudover er det også en god ide lige at tage i betragtning, hvad du tror, dine børn har lyst til at lave på ferien.