Vær opmærksom på dit helbred på arbejdet

Efter en lang arbejdsdag kan man nemt føle sig udmattet – både psykisk og fysisk. Det er hårdt at sidde otte timer på en kontorstol, og det kan kun være endnu mere udmattende, hvis man konstant skal sidde i kommunikation med andre mennesker uanset om man er ekstrovert eller introvert.

Sid ordentligt i kontorstolen

For at afhjælpe i hvert fald følelsen af fysisk træthed og slid efter de lange arbejdsdage, kan du starte med at investere i en ordentlig kontorstol. Indimellem kan man nemlig tendere til blot at ty til at købe det billigste funktionelle på markedet, fordi nærigheden vejer mere end den reelle funktionalitet. Med en kontorstol, der er udviklet med flere tanker på ergonomi og design, vil du formentlig kunne opleve en overraskende forskel fra din nuværende tilstand. Du kan eksempelvis tage et kig på en håg-kontorstol. De har bl.a. i samarbejde med Peter Opsvik udviklet en kontorstol, hvorpå du kan sidde i et væld af stillinger, som kan give dig den variation i løbet af dagen, som din krop p.t. savner. Samarbejdet er på ingen måde nyt, da det har stået på siden 1974. Et så langvarigt samarbejde vil kunne trække op i din vurdering af stolen, fordi de to samarbejdspartnere vil have haft et kendskab og en samarbejdsevne under udviklingsperioden ulig et dugfriskt samarbejde.

Tag psykens tegn alvorligt

Hvis det i højere grad er dit psykiske ve og vel, der lider for tiden, bør du tage dig selv lige så seriøst. Det kan være ophobende møder, der stresser dig, eller bare generelt, at du ikke fungerer på din arbejdsplads. Uanset hvad skal du prioritere en pause ved behov. Du skal huske ikke at tage arbejdsugen med ind i weekenden, der bør være et frirum. Derudover kan du opsøge en psykolog eller terapeut, hvis du vurderer, at du ikke selv kan løse problemet.