Spektrumshop: gør livet på spektret lidt lettere

Det er ikke altid helt lidt at befinde sig på spektret af en neuropsykiatrisk udviklingsforstyrrelse. Mange med eksempelvis autisme eller ADHD oplever stort besvær i hverdagen. For selvom det på mange måder kan være en gave at være sin egen, så lever vi i høj grad i et samfund, som ikke er indrettet til dem, der ikke helt passer ind. Derfor handler det altså om at finde de rette måder at komme igennem tilværelsen på en god og fornuftig måde. Hos Spektrupshop gør man, hvad man kan, for at hjælpe det på vej.

Stimulerende legetøj

Mange børn med en diagnose har svært ved at føle, at de passer ind. Ofte vil diagnosen nemlig vise sig ved, at man netop er anderledes fra de andre børn. Derudover er det ikke altid på de helt hensigtsmæssige tidspunkter, fordi der ikke altid er taget højde for børnenes behov.

Når dit barn derfor bliver overvældet eller får svært ved at rumme sine følelser, så kan stimulerende legetøj, som det du kan få hos Spektrupshop, være en stor hjælp. Det giver dit barn en mulighed for at fokusere på en beroligende handling. Ofte kan det hjælpe med at slappe af igen.

Også en hjælp til de voksne

Det er selvfølgelig ikke kun børn, der kan have det sådan. Også voksne kan have diagnoser. Det behøver bestemt ikke at være en hindring i voksenlivet, men det kan kræve de rigtige værktøjer at håndtere ens udfordringer i hverdagen.

I første omgang er det selvfølgelig vigtigt at få hjælp af en psykiater eller en anden person med viden på området.

Dernæst kan det også på samme måde som for børn være en hjælp med forskellige sansestimulerende produkter. Det er bestemt ikke kun noget, børn kan have glæde af. Mange voksne oplever nemlig også samme beroligende effekt.