Som vininteresseret kommer du ikke uden om Rioja vin

Et højstilket glas indeholdende en blød og mørkerød væske.Den skal smages med hele tungen og gurgles godt igennem! Som vin-kender eller vin-interesseret vil man gerne undersøge den vin, man skal indtage, der langt fra blot er at betragte som en tørstslukker. Derfor kræver det både tilstedevær og skærpede sanser, og så kan man til gengæld opleve stor nydelse og fornøjelse. De fleste der går lidt op i vin er på et eller andet tidspunkt stødt på den højt anerkendte Rioja vin, som kommer fra Spanien og har Danmark som den største aftager. Man skelner groft mellem tre kategorier inden for Rioja vin, nemlig rioja baja, rioja alavesa og rioja alta, hvoraf rioja alta betragtes som den fineste vin.

En ny go to vin?

Vi er nok flere, der kan komme til at glo lidt træt ud for os, når vi står i vinafdelingen. For det kan være svært at gennemskue, hvilken vin man skal vælge! Til forskel fra mange andre produkter på markedet, så handler vin i høj grad om årgange. Der kan nemlig være stor variation fra årgang til årgang, selvom druen måtte være høstet i samme vindistrikt. For ikke at skulle bruge alt for lang tid i vinafdelingen, eller for ikke at komme i den situation, hvor man slet ikke kan overskue vinafdelingen og derfor holder sig væk fra den, så kan det være rart at have en go to vin. Rioja vin kan være et godt sted at starte i den forbindelse. Så hvis du endnu ikke har smagt den spanske Rioja vin, så kan det være, at du skal kigge efter denne populære vin næste gang, der skal handles ind til en god flaske vin.

Mad og vin – hvor vigtigt er det egentlig, at det passer sammen?

Det kan smage af det sureste sprøjt eller det tørreste stads, hvis det kombineres med et måltid, der ikke passer til vinen! Det er altså ikke bare for sjov, at man ofte kan finde en vejledning til, hvilken slags mad der matcher vinen bag på en flaske vin. Sørg derfor altid for at tænke over, hvad vinen skal indtages med. Man kan så selv vælge, om man vil vælge en vin ud fra maden, eller maden ud fra vinen! For måske er det bare den der gode flaske vin, man går og drømmer om at skulle indtage i aften.