Skal du rive en væg ned? Læs med her

Der kan være flere forskellige grunde til at skulle have revet en væg i boligen ned. Det kan være, at det er for at skabe mere plads, eller fordi der er noget helt galt med den ene væg, der ender med at skade mere end den gavner. Det er dog ikke altid helt ligetil at rive en mur i boligen ned, og det kan godt kræve en del forberedelse, hvis det skal blive en succes.

Riv ikke en stabiliserende væg ned

Der er stor forskel på vægge, og den rolle en væg spiller i din bolig. Nogle vægge er nemlig så at sige vigtigere end andre, fordi de er såkaldt stabiliserende vægge. De tager altså en stor del af boligens vægt, og derfor kan det også vise sig at have store problemer, hvis du kommer til at rive en af disse vægge ned.
Inden du river en væg ned, er det altså altid en god ide lige at kigge på nogle konstruktionstegninger, bare for at være sikker på, at det nu også er en god ide at rive væggen ned.

Vil du gøre det selv?

Når det kommer til nedrivning af væggen kan du godt gøre det selv, hvis du har mod på det – men der findes altså også mange firmaer, der kan gøre det for dig imod betaling. Det handler nok mest om, om du stoler på, at det er en god ide at du kaster dig over dette projekt på egen hånd, eller om det er bedst, at det er nogle professionelle, der tager hånd om det.
Sådan gælder det naturligvis også med mange andre projekter i boligen, hvor du har et valg imellem selv at gøre det eller at betale en håndværker. Står du og mangler en håndværker til et projekt i boligen, kan du helt sikkert finde en på https://bygga.dk/.