Skab en inspirerende have for dine børns lege

Netop jeres have kan fungere som et inspirerende legeområde, der byder op til sjov, hvor dine børn kan brænde deres krudt af, når de gynger i et gyngestativ eller hopper på trampolinen. At fremme leg kræver sommetider en smule inspiration som forældre. Få her inspiration til, hvordan du kan understøtte dine børns leg og bringe frisk luft og glæde til dine børns daglige aktiviteter.

Udendørs leg og frisk luft

Det er sundt for dine børn at lægge ipads og komme ud tilbringe tid i haven. Det er både godt for deres lege, der kan udfolde sig, idet den frie plads giver plads til bevægelse og udforskning, og samtidig er det godt med en masse frisk luft og solens stråler, der giver vitamin D.

Legemuligheder i haven

For at skabe en legende have er legetøj og aktivitetsredskaber, der kan aktivere og inspirere børnene, et godt sted at starte. Et gyngestativ med plads til to er en klassiker, der giver mulighed for, at flere kan gynge samtidig, såsom med en søskende, forældre eller ven. En anden mulighed er et fodboldmål, hvor der kan spilles fodboldkampe eller laves andre sjove boldlege.

Trampolin og sandkasse

To andre populære hits hos mange børn er en trampolin og en sandkasse. Måske du går op i, hvordan du kan kombinere motion og sjov? En trampolin kombinerer motion og sjov, mens en sandkasse er et kreativt rum, hvor børn kan bygge, grave og udforske.

Borde og bænkesæt

Efter at have spillet foldbold eller gynget i gyngestativ kan det være rart at have mulighed for at sidde ned. Der findes forskellige borde og bænkesæt i børnestørrelser, som dine bøn kan sidde og slappe lidt af i eller nyde en lille frokost udendørs. Men de kan også indgå som en del af selve legen, eksempelvis hvis I har et udendørs børnekøkken, kan det blive til en restaurant.