SES Creative – perfekt til gaver i julen

Store julegaveindkøbsmåneden nærmer sig. Den måned hvor vi strømmer til diverse shopping centre og gågader for at finde gaver til nære og kære. Der bliver købt strømper til fædre, parfumer til mødre og en milliard forskellige stykker legetøj til familiens mindste.

Ønskesedlerne fra de små gør det heldigvis en smule lettere, men en god ting at overveje når det gælder julegaver er også: hvad holder længst?

For julen er lang, og ventetiden til juleaften føles endnu længere, når man ikke er så gammel. Så legetøj, som ikke kan bruges længe ad gangen, er ikke altid optimalt. At give to søskende to forskellige spil til husets eneste spillekonsol kan for eksempel frarådes på det kraftigste. Medmindre man selvfølgelig evner en helt særlig, skarp tidstagning og konflikthåndtering.

 

Før-julegaver kan sikre roen

I mit barndomshjem var kalendergaver nærmest julens højdepunkt. Hver dag bød på en lille gave fra nissen, som skabte glæde i hvert fald et par timer hver dag. Men her stopper genialiteten ikke. Hjemmets nisse var nemlig så strategisk og fremsynet, at den sidste gave, på juleaftensdag, altid indeholdt en lidt større gave, som bød på masser af timers underholdning.

I dag findes der et helt mærke for netop denne slags gaver – nemlig SES Creative. Deres legetøj er spækket med kreativitet og aktiviteter der holder de mindste beskæftiget i lang tid.

Og det vigtigste er næsten – det behøver ikke altid være superviseret af en voksen. Hadegaverne til børn, set fra de voksnes perspektiv, er nemlig oftest dem, som nærmest holder de voksne beskæftiget mere end børnene. Enten fordi legetøjet er i tusind dele, som skal pakkes, klippes, foldes og bandes ud, hvorefter det skal isættes batterier og samles. Eller fordi legetøjet er lige en tand for svært for det ellers meget fremmelige barn, og derfor kræver en voksen hjælper.

 

SES Creative – Simpelt og kreativt

Ideen bag SES Creative lader derimod til at være simpel, kreativ leg for de mindste. Formålet og brugen af legetøjet fremgår tydeligt, selv for små børneøjne. De kan se meningen med det, og de fleste ved intuitivt hvordan det tages i brug.

For eksempel kan nævnes Udhug-legetøjet, som er perfekt for kommende små arkæologer. Her kan de beskæftiges længe med at hugge enten dinosaurer eller flotte sten ud. Dette kræver tålmodighed og flid, men bliver til gengæld belønnet i sidste ende. Til de allermindste kan købes både vandfarver og – heldigvis – dertilhørende forklæder.