Overvejer du at flytte til Århus?

Danmarks andenstørste by, Aarhus, er et oplagt valg for dig, der gerne vil have alle fordelene og mulighederne ved en storby, men ønsker at bo i Jylland. Hvert år får byen mange tilflyttere, der enten skal til at starte en uddannelse eller i et nyt job. Nogle af disse nye Aarhusianere vil på et senere tidspunkt begive sig videre, men mange bliver vilde med byen og vælger at bosætte sig her eller i en af de mange forstæder.

Før du tager springet

For at finde ud af om Aarhus er noget for dig, så start med lidt research. Hvis du er nysgerrig efter, hvad der optager byens borgere pt, så læs mere om Aarhus her. Du skal også sørge for at tilbringe tid i Aarhus. De fleste jyder har på et eller andet tidspunkt i deres liv været forbi Jyllands største by, der for eksempel er et yndet mål for konfirmander på Blå Mandag. Ankommer du med tog, befinder du dig i centrum. Strøget er ligefor med dens store udvalg af forretninger og spisesteder. Det er et mekka for dig, der elsker at shoppe. Følger du den brede hovedgågade hele vejen ned, ender du i Latinerkvarteret, hvis forretninger og spisesteder er lidt mindre i størrelse, men også mere individuelle og intime. Snyd ikke dig selv for dem. Nu du alligevel er nået så langt, er havneområdet også et besøg hver. Her har man by-udviklet til den store guldmedalje, for at gøre området mere åbent og indbydende for erhverv og beboelse.

Tæt på, men mere fredeligt

Aarhus har mange forstæder og satellitbyer, som det ofte er nemt og hurtigt at komme til fra centrum. Mange familier vælger at bosætte sig her, da du her får flere kvadratmeter for pengene. Skoler, daginstitutioner, dagligvarebutikker og grønne arealer gør det attraktivt at bo med børn her, fremfor i centrum af byen.