Oplever du ofte træthed?

Oplever du ofte, at øjnene bliver tunge midt på dagen og at du har svært ved at koncentrere dig? Hvis svaret er ja, leder du nok efter måder at blive den følelse kvit. Læs med i denne korte oversigt og få tips og tricks.

Hvorfor er du træt?

Der kan være mange grunde til, at du ofte føler dig træt. Ofte skyldes det et ganske simpelt faktum – du sover ikke nok. Ja, det kan lyde som et simpelt råd og måske føler du ikke, at det er manglede søvn, der er skyld i din træthed. Hvis dette er tilfældet, kan du prøve at konsultere din læge. Hvis du føler, at du har mangel på jern – køb jerntilskud. Du bør dog vide, at jerntilskud og andre kosttilskud ikke er en magisk pille, som kan erstatte en varieret kost. Heldigvis kan du gøre andre ting, som potentielt kan mindske din træthedsfornemmelse – en af dem søvn.

Prioriter din søvn

Søvn bliver ofte nedprioriteret i en travl hverdag og det er ærgerligt. Kroppen er nemlig dybt afhængig af søvn, hvilket du nok har lagt mærke til, hvis du nogensinde har været vågen i et døgn. Det er som om, at kroppen og hovedet ikke rigtig fungerer som det skal. Dette bør være mere end bevis på vigtigheden af søvn. Derfor er det også en god idé at sørge for, at du får nok søvn.

Dokumenter dit søvnmønster

Hvis du ofte oplever træthed i hverdagen, kan du foretage et eksperiment – dokumenter dit søvnmønster. Noter dit søvnmønster i et par uger, hvor du nedskriver antallet af timer i drømmeland samt kvaliteten af din søvn. Derudover skal du notere dit humør og overskud. Ser du mønstre? Måske har du mere overskud på de dage, hvor du sover mere. Det kan være et vink med en vognstang om, at du har brug for mere søvn.