Okklusionsbånd – populær træningsmetode

Leder du efter en ny måde at træne på? Ønsker du noget med lav belastning, som fungerer godt til genoptræning? Så bør du prøve okkusionsbånd.

Med okklusionstræning får du en effektiv træningsmetode, som et fornuftigt alternativ til tung styrketræning. Okklusionstræning er udførelse med lav belastning og mange gentagelser iført okklusionsbånd. Denne træning er yderst effektiv til både muskelopbygning og genoptræning. Den åbenlyse fordel ved at bruge okklusionsbånd er, at man aflaster led og dermed nedbringer risikoen for skader. Træning med okklusionsbånd er meget anvendt til at opbygge muskler efter en skadesperiode eksempelvis, og af netop den grund er det blevet en utrolig populær træningsform både i centre og derhjemme. Det er også en yderst anderkendt og veldokumenteret træningsform, og det er utrolig populært indenfor videnskaben også, idet undersøgelser viser, at denne træning utroligt effektivt kan stimulere muskelvækst, selvom der trænes med væ Du kan også sagtens vælge at bruge okklusionsbånd som et supplement til din øvrige træning – det er dig, der bestemmer.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her et stort udvalg af okklusionsbånd.

Sådan træner du med okklusionsbånd

Okklusionsbånd fungerer således at, dit blod bliver afklemmet af disse, således at der sker en ophobning af afiltet blod i de muskler, du træner. Denne blodophobning skaber et utroligt stressende miljø for de arbejdende muskler, og derfor opnår du et voldsomt pump samt udmattelse i muskulaturen. Denne høje udmattelsesgrad samt det metaboliske stress er med til at stimulere dine musklers vækst – også selvom man ikke gør brug af hård belastning. Derfor er denne træningsform også utrolig sikker og skånsom samt effektiv.

Okklusionstræning kan både styrke din ben, arme, bryst, baller og ryg. Du vil opleve at dit nervesystem vil blive enormt træt i de muskelgrupper, du træner. Nervesystemet vil dog gøre alt for at opretholde kraftproduktionen, og som kompensation vil nervesystemet skabe større muskelaktivering i de muskelgrupper, som der ikke trænes.

Kort sagt, så gavner okklusionsbånd hele kroppen, og du kan derfor med stor fordel begive dig ud i denne populære træningsform. Kom i form og få bygget musklerne op med okklusionsbånd.