Hvordan vælger jeg den rigtige rødvin?

Rødvinen fås i mange forskellige varianter, og smagen kan variere meget fra flaske til flaske. Rødvin har i mange lande et stort kulturelt element, hvor den ofte nydes i bestemte sociale sammenhænge. I Danmark nydes rødvin ofte i forbindelse med et godt måltid. Hvis du ikke er den store rødvinsdrikker, kan det dog godt være noget af en jungle at finde rundt i. Nogle rødvine passer nemlig bedre til bestemte typer af mad end andre gør.

Hvordan adskiller de forskellige rødvine sig?

Der produceres rødvine i områder rundt omkring i hele verdenen. Du kan få australske rødvine, du kan få sydamerikanske rødvine, du kan få amerikanske rødvine, asiatiske rødvine, sydeuropæiske og afrikanske rødvine bare for at nævne nogle. Rødvinens geografiske placering har uundgåeligt en indflydelse på smagen. Derudover laves forskellige rødvine også på forskellige druer. Zinfandel vine adskiller sig eksempelvis meget i smagen sammenlignet med andre vine fra samme land.

Hvordan vælger jeg den rigtige rødvin?

Rødvin er i høj grad også en individuel smagssag. Nogle mennesker kan rigtig godt lide sydamerikanske rødvine, mens andre er mere til australske. Det kan derfor være svært at finde en vin, som kan tilfredsstille alle ved et bord. Til gengæld kan du tage udgangspunkt i maden, hvis du skal købe vin i forbindelse med en middag. Hvis I eksempelvis skal have italiensk mad, bør du supplere maden med en italiensk vin. Du kan også købe en vin, som er mere alsidig. Nogle druer er nemlig bedre til forskellige typer af mad end andre er. Her er en Zinfandel en glimrende mulighed, da den er meget mild i smagen. Endelig kan du også altid spørge til råds i din lokale vinbutik, hvis du er på helt bar bund. Så kan du nemlig blive guidet i den rigtige retning af vinforhandleren, og så er der langt mindre risiko for, at du køber noget forkert.