Guide til god hjertesundhed

Hjertet er det mest essentielle organ i vores kroppe, og vi kan ikke klare os uden et velfungerende hjerte. Derfor er det rigtig vigtigt, at vi passer godt på det gennem hele livet. Der er heldigvis mange måder, hvorpå du kan optimere dit hjertes sundhed. Læs med her om hvordan man gør!

Tjek hos lægen

Noget af det allervigtigste, når det kommer til hjertesundhed, er hyppige tjek ved lægen. Det gælder faktisk din sundhed generelt. Det er en stor fordel at få tjekket hele kroppen en gang om året. Hvis der skulle være noget under opsejling, kan det fanges i god tid, så man har mulighed for at gøre noget ved det. Der er flere måder lægen kan undersøge dit hjerte på både ved at lytte til dets banken og vha. Ekg elektroder. Engangs Ekg elektroder giver dem nemlig vigtig information om, hvordan hjertets tilstand er, så det er en god start på din rejse til et sundere hjerte.

Den rette kost

At spise sundt er vigtigt for den generelle sundhed i kroppen, men det er også meget essentielt for dit hjertes sundhed. Forhøjet blodtryk eller for højt kolesteroltal er nemlig skadeligt for hjertet og skyldes for det meste kosten. En tommelfingerregel er at holde sig til umættede fedtstoffer, hvilket er fedt fra fisk, planter, nødder og kerner, frem for de mættede fedtstoffer der findes i kød og mejeriprodukter. Spis en varieret kost, der tilbyder den rette næring til kroppen gennem grøntsager, frugt, fuldkorn og fisk. Der findes også kosttilskud, som styrker hjertesundheden, du kan tilføje til din daglige kost. Et godt tip er også at drikke alkohol med måde, da for store mængder er skadelige for hjertet. Er du ryger, kan det være nødvendigt at skære ned eller helt stoppe rygningen. Det er også værd at nævne, at daglig motion også er nødvendigt for hjertesundhed.