Dit altanbord samler selskabet

Elsker du at samle venner og familie ude på altanen til mad eller drinks? Så er det yderst vigtigt, at du har et godt altanbord, som I kan sidde ved.

Et altanbord har egenskaber indenfor det æstetiske, det praktiske samt dets vedligeholdelse. Et altanbord skal gerne bringe glæde ved hvert øjekast samt give gode sommerminder. Det altanbord, som du skal have fat i, skal passe til dine forventninger og krav. Derfor er det vigtigt, at du overvejer, hvilken type bord du ønsker samt hvor stort det skal være, og hvad det skal være lavet af.

Minderne fra de lange sommeraftener er som regel fokuseret på det gode selskab omkring altanbordet. Uanset om selskabet er familien eller venner, indbyder det flotte og gode bord til den gode stemning. Benytter du ofte et bord ude på altanen til at samle flere af dine gode venner og familie, kan du overveje et altanbord med udtræk.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her dit næste altanbord.

Find dit altanbord blandt det store udvalg

Du kan med stor fordel vælge et vedligeholdelsesfrit altanbord. Dette består af et aluminiumsstel med en nonwood bordplade eller granit. Du skal dog være opmærksom på, at stellet vil komme til at ruste på et tidspunkt. Du får dog en bordplade, der ikke kan rådne eller vokse alger på, og derfor er det 100% vedligeholdelsesfrit.

Du kan også vælge et altanbord i teak. Her får du et æstetisk og praktisk havebord. Teaktræ er en fantastisk træsort med gode egenskaber indenfor styrke, vejrbestandighed og hårdhed. Køber du et altanbord i teaktræ, vil du få dig et flot bord i træ, som kan klare vejret, uden at kræve den store pleje. Teaktræ har en naturlig høj koncentration af konserverende midler, der sikrer dit bord mod alger. Det anbefales dog, at du 1-2 gange om året vasker bordet i en stærk sæbespåne blanding. Dit altanbord vil blive rengjort dybt ned i træet for alger, og den fedtede sæbe plejer træets konserverende egenskaber. Plejer du dit altanbord i teak på denne måde, har du et flot bord i mange år frem.

Anskaffer du dig et altanbord, der er malet, vil det som regel være lavet af akacie- eller fyrretræ. Disse males, da de ikke er vejrbestandige som teak. Et malet altanbord kan dog stadig klare vejret, dog anbefales det, at det sættes indenfor om vinteren, samt at gøre dem grundigt rene for eventuelle alger.