Derfor skal du få foretaget en understrygning af tag

Er du lige blevet husejer? Måske du har købt et hus fra 1970’erne eller 1980’erne? Så er der altså stor sandsynlighed for, at dit nye hus har et undertag af plastik. Og er det tilfældet, bør du i høj grad overveje at få foretaget en understrygning af dit tag. Rigtig mange huse fra 1970’erne og 1980’erne er nemlig bygget op med undertag af plast, og med tiden begynder dette undertag at rådne eller blive porøst. Bliver dette ikke fikset, kan det føre til et utæt tag – og hvem ønsker lige det? En understrygning af tag er desuden en meget billigere løsning, end hvis du skal have skiftet hele taget. Lyder det således som noget, du kunne have brug for? Så kan du allerede i dag få et uforpligtende tilbud på understrygning af tag.

Forlæng dit tags levetid med en understrygning

Nu undrer du dig måske over, hvordan en sådan understrygning af tag egentlig bliver foretaget? Jo, nu skal du høre. Til understrygningen bliver der nemlig brugt en elastisk fugemasse. Denne bliver opvarmet, således den kan tåle de høje temperaturer, den bliver udsat for om sommeren. Det gør desuden også, at den kan tåle de utroligt lave temperaturer om vinteren. Det, der nemlig ødelægger undertag i plastik, er de store temperaturudsving, som undertaget bliver udsat for. Løsningen er således en understrygning af tag, så du får et nyt tag, der kan holde til netop disse temperaturudsving.

Grunden til, at det hedder en understrygning, er desuden, at den bliver foretaget inde fra loftet. Den anvendte fugemasse har de samme gode egenskaber som den fugemasse, der bliver brugt, når der foretages en overstrygning. Det er desuden en fugemasse med utroligt lang holdbarhed, og den beskytter dit tag mod al indtrængning af slagregn og fygesne. Kort sagt, forlænger du altså dit tags levetid, hvis du får foretaget en understrygning af tag.

Alderen på taget afslører alt

Langt de fleste undertag er i rigtigt dårlig stand, og det er mildt sagt noget skidt. Får du nemlig ikke repareret dit tag i tide, vil du blive tvunget til at udskifte hele taget – og det koster altså noget mere end en understrygning. Dog kan du faktisk nemt og hurtigt se, om det kan betale sig at reparere dit tag, eller om det kræver en hel udskiftning. Tagets alder afslører nemlig hvilken løsning, der er bedst. Nærmer dit tag sig nemlig alligevel den forventede levetid, giver det ikke mening at investere i reparation – så kan du lige så godt få udskiftet taget.