Data lake – en verden af data

Ønsker du at bruge data til din virksomhed ? Mangler du et sted, hvor du kan finde al den data, du skal bruge? Så bør du tage et kig på data lake.

Rigtig mange virksomheder bygger på data, og flere og flere bruger data til at forbedre sin organisation. Data lake rummer mere end 800 variable fra nationale registre, statistiskbureauer samt en række prædiktive modeller og segmenteringsværktøjer. Du finder yderst efterspurgte variable fra hvert af de nordiske lande: Danmark, Sverige, Norge og Finland. Data lake giver dig adgang til at supplere din data pool med mere end 800 tredjepartsvariabledata, der belyser nye områder af din forretning og dine kunder, er GDPR-compliant og agile; velegnede til machine learning og predictive analytics.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her alt information om data lake.

Høj kvalitet af data fra data lake

Alle data i data lake stammer fra troværdige kilder; offentlige, nationale registre, enten 1-til-1 eller som statistiske variable. Dette skaber sikkerhed og tryghed for dig. Dataet struktureres, valideres og opdateres løbende, og der tilføjes også nyd datakomponenter fra nye datakilder. Derudover kan du få vejledning til at finde de rette data for din organisation, de mest relevante segmenteringsvariable til dit projekt samt om registerdataenes struktur og natur. Det gøres nemt for dig at tilgå data med fleksible access points, således du let kan implementere data i din data science og dine forretningsprocesser.

Sådan adskiller data lake fra data warehouse

En data lake adskiller sig fra et data warehouse ved at kunne operationalisere både strukturerede og ustrukturerede data, hvorimod et data warehouse har et prædefineret formål og arbejder med strukturerede og filtrerede data, ofte til rapportering. En data lake er derimod langt mere flydende i sin natur og tillader sammenstilling af data fra alle områder af din forretning: dit CRM, transaktionsdata, tilfredshedsundersøgelser, marketingdata, kundedata osv. Disse kan du arbejde med i en data lake uden at skulle prædefinere en struktur. Der er altså god grund til at tage et kig på mulighederne inden for dette velfungerende og veludviklede system, og du kan med stor fordel for din forretning gå på opdagelse i denne verden af data.