Byd velkommen til en verden med kombucha te

Kombucha te er en ganske særlig drik. Det er en drik der er tilsat en gærkultur, hvoraf at der dannes et helt særligt miljø af en masse gode mikroorganismer og kulsyreholdig friskhed. Du kender måske allerede gærede og velsmagende produkter som syrnede mælkeprodukter eller sauerkraut og surdej.  En kombucha te er en sød te tilsat bakterier som kan udvikle sig til syrlige bobler eksempelvis. En lækker drik baseret på frugter, hvor der er den helt rigtige balance mellem surt, sødt og kulsyre.

Kombuchaens historie

Kombucha te menes at komme fra Asien og området omkring Rusland. I dag er det en drik du kan finde i hele verden. Og det er ikke kun professionelle der har fornøjelsen af at producere kombucha te, det er noget der nemt laves derhjemme på køkkenbordet. Det er en drik der er indtaget om en del af en helbredsmæssig behandling, da alle de gode mikroorganismer der findes i drikken, hjælper dig mavetarmsystem i balance. I dag er der flere der nyder godt af udviklingen af kombucha teen, hvor der er dukket lækre alkoholfrie alternativer op til vin-lignende drikke.

Har du prøvet kombucha bobler?

For at lave en velsmagende kombucha drik, skal processen og balancen mellem sukker og syre kontrolleres meget nøje. Men det er lykkedes flere at finde præcis den teknik der skal til, for at lave eksklusive mousserende og fermenterede vine, helt uden alkohol. De findes i flere varianter og er er lynhurtigt blevet en populær drik til festlige begivenheder. Udover at kombucha vin bare er møg lækkert, så vil det også gøre godt for dit mavetarmsystem og dermed også din sundhed. Derfor kan du med god samvittighed drikke denne delikatesse hver eneste dag.

Kombucha er ikke kun en god smag

Kombucha giver dig ikke kun en god smag. Selvom der endnu ikke er så mange videnskabelige artikler der beskriver de sundhedsfremmende faktorer fra Kombucha, så er det anvendt i århundrede som lægemiddel og immunstyrkende drik. Da der kendes til alle de egenskaber som kombuchaens mikroorganismer bringer med sig, så kan det konkluderes at kombucha styrker mave tarm system, immunsystem og nogle mener endda også at det har en positiv effekt på depression mm. Så du kan glædeligt og sundhedsmæssigt have stor gavn af at drikke kombucha te hver eneste ene dag. Find din yndlings variation af kombucha te og giv dine smagsløg en særlig oplevelse samtidig med at du styrker din sundhed.