Brandstige til lejlighed sikrer din sikkerhed

Bor du i lejlighed? Kan du godt være nervøs for mulig brandfare? Så bør du anskaffe dig en brandstige til lejlighed.

Man kan aldrig vide, hvornår man får brug for en brandstige til lejlighed, og du vil komme til at sætte pris på, at du valgte og investere i sådan en. En brandstige til lejlighed kan nemlig være forskellen på liv eller død. Den er med til at øge sikkerheden i dit hjem, da det giver en flugtvej i nødstilfælde. Det kan også være smart, at have en brandstige, hvis man bor i hus med mere end en etage. Her er det en god idé at have to udgange i hvert værelse på første etage – altså en brandstige i hvert værelse. På den måde er det altså muligt at redde sit eget samt andres liv, hvis der skulle opnå en nødsituation.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her din næste brandstige til lejlighed.

 

Alt du skal vide om din brandstige til lejlighed

Der findes to typer brandstiger, som har hver deres fordele og ulemper. Den fastmonterede brandstige til lejlighed har den fordel, at den ikke skal monteres, før den kan bruges. Til gengæld kræver det, at den bliver monteret i muren, og ikke alle synes, at sådan en ser pæn ud på huset.

Den sammenklappelige brandstige fylder ikke så meget og kan placeres flere steder, eksempelvis under sengen eller i et skab. Denne kræver dog lidt tid at finde frem og få monteret før brug.

Brandstige til lejlighed skal hænges over vindueskarmen med de kraftige kroge, den er forsynet med. I denne position er den låst og sidder stabilt. Den har desuden afstandsklodser mod væggen, så den også er stabil, når man klatrer ned af den. Det er vigtigt at tjekke, om vindueskarmen ikke er for dyb til at brandstigen kan hænges over den. Disse kan klare en dybde på op til 30 cm. Du bør også undersøge den maksimale belastning på din brandstige. Hvis du har børn er det betryggende, at den kan klare både dine børn og din egen vægt. Nogle brandstiger kan klare op til 450 kg., så der skal nok være en løsning for dig.