Advokathjælp til sager om forældremyndighed

I Danmark er der i gennemsnit 15.000 skilsmisser om året, hvilket medfører at næsten hvert tredje barn oplever, at enten deres mor eller far bliver skilt. Og hvis det er mor og far, der bliver skilt, så kan det nogle gange føre til uenigheder om, hvordan medforældreskabet skal foregå. Derfor er der en række kyndige advokater, der står klar til at hjælpe dig med advokathjælp til sager om forældremyndighed, så du og din tidligere mand eller kone kan få et samarbejde om at køre på bedste vis.

Hvilke former for delt forældremyndighed er der?

En af de ting, som advokathjælp til sager om forældremyndighed kan, er for eksempel at finde den bedste løsning i forhold til den delte forældremyndighed. Der er mange forskellige måder, som du kan vælge at gøre det på. Det handler blot om at finde den advokathjælp til sager om forældremyndighed, der passer bedst til dig og din tidligere partner.

Når du og din partner går fra hinanden, så vil I i princippet være fælles om forældremyndigheden. Forældremyndigheden tilfalder nemlig jer begge, hvis i er gift, når barnet fødes og I har været gift de seneste 10 måneder – og fælles forældremyndighed vil også være det, der stræbes efter hos alle de instanser, som I måtte møde eller komme i kontakt med, når I begynder at starte en sag op om jeres børn.

Hvis ikke I har fælles forældremyndighed, så vil den ene part nemlig have fuld, og det er ikke ønskværdigt, da barnet hermed potentielt fratages den ene forælder. Her er det en god ide at opsøge advokathjælp til sager om forældremyndighed.

Hvornår er fælles forældremyndighed ikke en mulighed?

Dermed er det dog ikke sagt, at fælles forældremyndighed altid vil være det mest ideelle – og når det ikke er det, så vil det være en god ide at søge advokathjælp til sager om forældremyndighed hos foraeldremyndighed.dk, da denne type sager af og til kan blive lidt besværlige.

Hvis I har fælles forældremyndighed, så skal I kunne blive enige om væsentlige beslutninger vedrørende jeres barn. Hvis dette af den ene eller anden grund ikke er muligt, så er det at den ene part vil vælge at føre en sag mod den anden forældre for at få fuld forældremyndighed. Ofte vil dette dog kræve en god grund, medmindre I i fællesskab bliver enige om noget konkret. Få en fornemmelse for hvad der giver mening for jer med advokathjælp til sager om forældremyndighed – hjælpen kan findes på foraeldremyndighed.dk.