3 ting du ikke vidste om Brovst

Brovst er en by på vestkysten af Danmark med knap 3.000 indbyggere. Det er en hyggelig by med et bredt udvalg af butikker og cafeer, og det er også her du finder Jammerbugt Kommunes kontor. Byen har flere interessante historier at fortælle. Her giver vi dig et overblik over 3 ting du ikke vidste om Brovst:

Herregården Bratskov

I Brovst ligger den idylliske herregård Bratskov. Herregården huser en gammel skolestue, en gammel smedje og et skomagerværksted. I hovedbygningen fremstår Riddersalen smukt, og her vælger mange at blive borgerligt viet. Udenfor herregården ligger en smuk tilhørende park. I skolernes sommerferie kommer det hele til live ved ugentlige levendegørelser, hvor historiske statistister giver herregården liv. Derudover afholdes der også Jul på Herregården hvert år i december, hvor besøgende kan opleve stemningen fra en gammeldags dansk jul.

Livlig handelsby

Brovst har et varieret handelsliv, og hvad enten du skal ud at købe nyt tøj, dagligvarer eller specialvarer, så er der gode muligheder i Brovst. Brovst har flere gode forretninger, hvoraf de fleste er centreret i handelsgaden Jernbanegade. Her finder du bl.a. en Matas og en Imerco, men byen byder også små unikke blomsterbutikker, en boghandel og flere delikatesseforretninger. Handelslivet i Brovst lever i bedste velgående, og de lokale i området er gode til at arbejde sammen om at bevare en god handelsby.

Brovst er kendt for drømmekage

Brovst er kendt for sin drømmekage, som er en lækker klassiker fra lokalområdet. Oprindeligt stammer kagen fra Hjallerup, men en lokal kvinde tog sin bedstemors opskrift med hjem til en bagekonkurrence i Brovst, hvor den vandt og sidenhen blev landskendt. Opskriften blev skrevet ned på opskriftsblade fra AMO under navnet ”Drømmekagen fra Brovst”. Siden da har kagen bredt sig og blevet en af de mest elskede kager i Danmark. Den dag i dag kan købe AMO Drømmekagen fra Brovst i de fleste dagligvarebutikker.