2 gode råd til børns trivsel

Vi ønsker alle at vores børn skal være nogle søde og artige mennesker, som gør alt det rigtige. Men før at børnene gør det, kræver det en god, solid, og ikke mindst stabil opvoksning. Børn begynder lynhurtig at observere hvad forældre gør. Så hvis man gerne vil have et velopdragen barn, så skal man gøre sig selv til et forbillede for barnet. Så hvis du gerne vil have et barn der spiser grøntsager som et eksempel. Så er det vigtigt at du kigger på dig selv, spiser du selv grøntsager? For hvorfor skulle dit barn spise grøntsager, hvis du ikke gør? Børn efterligner os, ikke bare med mad, men også med væremåde og talemåder. Og det er både de gode ting, men også de dårlige ting. 

Opmærksomhed

Børn elsker opmærksomhed. Børn har fortjent og brug for opmærksom. Børn der ikke får særlig meget opmærksom i barndommen, har et vis behov for at blive set og hørt når de bliver voksne. Når et barn fortjener noget, fx hvis det har været god hos lægen, eller hos tandlægen, eller måske har opført sig pænt, så har vi tendens til at belønne med søde sager. Men i stedet bør man belønne barnet med opmærksomhed, ved at man foretager sig noget sammen. Det kan være at man spiller et spil, tager på en cykeltur, eller ser hvem der kan slå den flotteste vejrmølle i haven. Især børn med større eller mindre søskende vil elske alenetid med sine forældre, både sammen, men også hver for sig. 

Ros for barnets indsats

Børn har brug for at vide når de gør noget godt. Det behøver ikke at være hele tiden, men i ny og næ, så har alle, også børn, brug for et skulderklap. Nogen børn kan have udfordringer i skolen, og derfor belønner mange forældre sine børn, hvis de får gode karakterer. Men for nogen børn er det måske umuligt, at få gode karakterer, på trods af at de virkelig prøver. Derfor bliver de sjælendt oprigtigt rost. Derfor skal man sørge for at rose sin børn for den indsats de gør. For alle børn prøver, og nogen har let ved tingene, andre har lidt sværere. Måske ofte er børn, som ikke er gode i skolen, gode til andre ting, såsom sport. Det skal de også roses for. Og børn vokser med rosen, fordi de får selvtillid. Og selvtillid er en god til at have masser af, når man skal igennem livets udforinger.